Wat is beeldhouwen


Het woord zegt het eigenlijk al, het is iets maken in een stuk steen.
Je hebt harde en zachte stenen, waaruit je kunt kiezen.
Je gaat als volgd te werk: Je begint in een steen die je zojuist hebt uitgekozen, met een bijtel en een hamer er vorm aan te geven. Als je het grove werk hebt, ga je met een vijl alle onevenheiden weg werken. Dan met verschillende soorten schuurpapier het beeld schuren, hierdoor komt de structuur van het beeld naar voren. Als het beeld goed glad is dan word het beeld warm gemaakt en in de was gezet, en daarna goed uitpoetsen, zo komt er glans op de steen.
Vaak denken mensen dat je kunstenaar moet zijn of talent moet hebben. Niets is minder waar. Iedereen kan beeldhouwen!!

Mijn visie op beeldhouwen.
 

Omdat ik mensen mooie wezens vind en elk mens is anders: dik, dun, rustig, in gedachten, gelukkig, bedroefd, verliefd, enzovoorts. Dat probeer ik in mijn werk naar voren te laten komen. In bepaalde werkstukken zitten mijn eigen gevoelens verwerkt. Tijdens je leven maak je bepaalde dingen mee die je graag wilt verwerken, en bij mij werkt het wanneer ik dat in mijn kunstwerken leg.

Bij een nieuwe steen kijk ik altijd wat de steen zelf al laat zien, vaak heeft het van zichzelf al een mooie vorm en wil ik juist dat gebruiken om een mooi kunstwerk te maken. Daarom laat ik een deel van de steen vaak onbewerkt. Dit geeft bijzonder mooie resultaten.